Wat ooit begon als een avondje voetbal kijken met de buren is in de loop de jaren uitgegroeid naar een heuze buurtvereniging. 

In 2011 namen de eerste bewoners intrek in de eerste huizen aan de Rondo in de toen nog piepjonge wijk "Baanhoek West" in Sliedrecht. 
Al snel was er goed contact tussen deze bewoners; en kwam men al snel bij elkaar over de vloer (of beter gezegd in de tuin :)).

Tijdens het EK leek het de bewoners wel een goed idee om samen een wedstrijd te kijken, hiervoor werd de tuin van Piet Kramp geheel
omgebouwd naar een heus sport café. Over de wedstrijd zelf zullen we maar niet te veel melden maar tijdens avond kwam ook het
idee om het pleintje achter de Rondo te gaan gebruiken als locatie voor een "pleinfeest"

Dit pleinfeest kwam al snel en was een groot success, het jaar daarop kwam er een tweede editie. Na deze tweede editie zaten twee 
van de organisatoren te genieten van een lekker biertje toen ze beide dachten: "Dit kan groter en voor meer mensen". 

Omdat een groot feest voor de gehele wijk te organiseren iets teveel van het goede zou zijn besloten de heren een buurtvereniging op te richten. 
Dit omdat ze dan verschillende evenementen konden organiseren zodat er voor iedereen in de wijk wel iets bij zat waaraan ze mee willen doen.

Van idee naar realisatie zat een aantal jaar, maar eind 2016 kon de buurtvereniging zijn eerste evenement organiseren. Dit kreeg een vervolg in 2017 waar
de eerste grotere evenementen werden gehouden (incl rommelmarkt). Voor de komende jaren hopen we het aantal evenementen te laten groeien!